CsakPONT
Család
és
KarrierPONT
Hajdúböszörmény
CsakPONT
Főpályázó:
Konzorciumi partner:
CsakPONT

Túl a tipikuson: gondoljunk másképp családra, munkára, nőkre

dátum2018. április 25.
Család és/vagy karrier? – ezt a kérdést tipikusan egy nő szájában tudjuk elképzelni korunkban és társadalmi környezetünkben. Sőt azt is tudjuk, hogy a kérdés már-már költői, hiszen az ennél is várhatóbb kérdések egy hölgy életútján: munka vagy család? Szülés után vissza tudok menni dolgozni? Letagadjam a gyermekeimet állásinterjún? A család megsínyli, ha az anya nem keres, vagy teljesen lemond az önmegvalósításról. Az sem újdonság, hogy a családot megviseli, amikor a versenyszférabeli munka miatt az anya nem tud anyaként helytállni. Ez a kis közösség és minden tagja – anya, apa, gyermek, nagyszülő – fontos. A családból épül fel a társadalmunk, a családból születik a jövő. Mindezt olyan régen tudjuk. Azt mondtuk, tipikusan a nők szerepkonfliktusában tör elő ez a gond, de mégsem határolható be itt a kör. Megeshet, hogy férfi kerül ilyen konfliktusba, ha gyermekeit egyedül neveli, s nem számíthat segítségre a mindennapokban. A kérdés és a kihívás nagy, és mindenkit érint szülőként, munkáltatóként vagy családtagként.

„Nézzük másképp”

„Tegyünk érte most!” – gondolták a Magyar Vöröskereszt Hajdú-Bihar Megyei Szervezetének tagjai,  munkatársai, és a Hajdúböszörményi Polgármesteri Hivatallal mint konzorciumi partnerrel pályáztak a témában a „Nők a családban és a munkahelyen” című EFOP-1.2.9-17 kódszámú kiírásra. Céljuk változtatni az emberek gondolkodásán, és javítani ezen a sokspektrumú, sokszereplős, a családok megélhetésétől kezdve számtalan kérdést érintő helyzeten a program és a pályázati eszközök lehetőségei szerint. Népszerűsítik és programot készítenek arra, hogy lépjünk túl a tipikuson, gondolkozunk és foglalkoztassunk atipikusan, ha szülőkről, nőkről, családtagot ápoló emberekről van szó.  Jelenleg az előkészületek zajlanak térben és a szemléletépítésben. Az alapgondolat az, hogy nézzünk másképp a szülők, gyermekek, családi feladatok, munka viszonyaira; gondolkozzunk másképp és keressünk megoldásokat. Minden kis lépés nagy tett a jövő szempontjából, és ha csak egy családon is segítünk, már megérte – ezekkel fordulnak Hajdúböszörmény lakóihoz a vöröskeresztesek, s azzal, hogy legyenek nyitottak azokra a felhívásokra, amelyekkel a Hajdúböszörményben készülő Női Információs és Szolgáltató Központ jelentkezik.
 

CsakPONTTovábbi híreink

Hidat építenek család és munkahely között
Várunk szeretettel mindenkit, akiknek a család és munka összeegyeztetésében tanácsadásra, mentorálásra van szüksége, és keressük a másik oldal, a munkáltatók szférájának képviselőit
Bővebben »
Indul a család és karrierpont Hajdúböszörményben – először a megyében
„Tegyen egy lépést a jövőjéért: jöjjön be hozzánk!” – így invitálják a Hajdúböszörményi Család és KarrierPONT munkatársai azokat, akiket a családi kötelességek elzárnak a munkavállalástól vagy korlátoznak benne.
Bővebben »
Nyári programok szemléleti útravalóval
Hét napos gyermekfelügyeletet szervezett a Hajdúböszörményi Család és KarrierPONT a gyermeküket egyedül nevelő vagy ápoló szülőknek, hogy tehermentesülve foglalkozzanak a munka világába lépéssel, miközben nyári élményekhez jutnak, fejlesztő, érzékenyítő programokon vesznek részt gyermekeik.
Bővebben »

CsakPONTKözelgő események

2018. december 14.
Akadály? Lehetőség: atipikus foglalkoztatás - szemléletformáló rendezény
Az atipikus foglalkoztatási formákat és rugalmas munkaszervezési módokat ismerteti, népszerűsíti több aspektusból is a Hajdúböszörményi Polgármesteri Hivatal, mint konzorciumi partner rendezvénye.
Részletek »
2019. május 10.
Kulcs az önérvényesítés: dolgoztak rajta-érte
A kommunikációs képességeket, különösen a munka világába való visszatérést, illetve az abban helytállást szolgálta az Asszertív kommunikációs képzés
Részletek »
2019. június 3.
Nők szerepe a mezőgazdaságban – szemléletformáló rendezvény
A Hajdúböszörményi Polgármesteri Hivatal, mint konzorciumi partner a projekt megvalósítása során a nők szerepe a vidékfejlesztésben, gazdaságfejlesztésben, térségfejlesztésben programsorozaton belül szemléletformáló rendezvényt tart. (Fotó: illusztráció - forrás: Hellovidek.hu)
Részletek »
CsakPONT