CsakPONT
Család
és
KarrierPONT
Hajdúböszörmény
CsakPONT
Főpályázó:
Konzorciumi partner:
CsakPONT

Munkaerőpiaci reintegráció képzés:

Visszatérni a munkaerőpiacra annak sem egyszerű, akit ideális családi háttér, kapcsolatrendszer övez, hiszen komplex ügyről van szó: számtalan kompetencia, képesség, készség, technikai tudás és eszközök szükségesek hozzá. Azok a nők és férfiak, akiket beteg hozzátartózójuk ápolása és komoly családi terhek hosszú évekre elzártak a munka világától, segítség nélkül esélyük sincs a reintegrációra.
A képzés célja, hogy a képzésben résztvevő, munkaerőpiacra visszatérni szándékozó nők, illetve férfiak felkészüljenek az újbóli munkába állásra, fejlődjenek a megcélzott munkaerőpiaci kompetenciáikban, megértsék a rövid és hosszútávú tervezés szükségességét életpályájuk alakításában, kapjanak eszközöket mind a tervezéshez, mind a tervek gyakorlatba, cselekvésbe fordításához.
Elsősorban a munkaerőpiacról gyermekgondozás, hozzátartozó ápolása, betegség, munkanélküliség miatt távollevő nők, illetve férfiak, akik szeretnének visszatérni a munkaerőpiacra.

Jó hangulatú, hatékony képzés valósult meg 2019. június 7-8. között a Magyar Vöröskereszt Hajdú-Bihar Megyei Területi Szervezetének irodájában (Hajdúböszörmény, II. Rákóczi F. u. 22.) Töviskés Magdolna szociálpolitikus vezetésével.

 

CsakPONTKözelgő események

2018. december 14.
Akadály? Lehetőség: atipikus foglalkoztatás - szemléletformáló rendezény
Az atipikus foglalkoztatási formákat és rugalmas munkaszervezési módokat ismerteti, népszerűsíti több aspektusból is a Hajdúböszörményi Polgármesteri Hivatal, mint konzorciumi partner rendezvénye.
Részletek »
2019. május 10.
Kulcs az önérvényesítés: dolgoztak rajta-érte
A kommunikációs képességeket, különösen a munka világába való visszatérést, illetve az abban helytállást szolgálta az Asszertív kommunikációs képzés
Részletek »
2019. június 3.
Nők szerepe a mezőgazdaságban – szemléletformáló rendezvény
A Hajdúböszörményi Polgármesteri Hivatal, mint konzorciumi partner a projekt megvalósítása során a nők szerepe a vidékfejlesztésben, gazdaságfejlesztésben, térségfejlesztésben programsorozaton belül szemléletformáló rendezvényt tart. (Fotó: illusztráció - forrás: Hellovidek.hu)
Részletek »
CsakPONT